U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 5.40 sati dogodila na južnom prometnom traku autoceste A3 kod Slavonskog Broda poginuo je 44-godišnji muškarac, a tri su osobe ozlijeđene. Policija je očevidom utvrdila da je do nesreće došlo na način da je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru kretao se teretni automobil hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač je automobilom udario u stražnji dio teretnog automobila, a prilikom udara i zanošenja automobila, 44-godišnji suvozač (državljanin BiH) ispao je iz vozila i smrtno stradao, dok su 23-godišnji vozač te 40-godišnja i 21-godišnja putnica (također državljani BiH) teško ozlijeđeni. Svi troje prevezeni su u Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.