Praktički je od danas prestala vrijediti mogućnost uvoza novih automobila koji najmanje koriste standard emisije plinova, Euro 6, dok će se kod rabljenih vozila moći jedino uvoziti ona koja koriste ekološki standard Euro 5. Odluka je to koju je donio obnašatelj dužnosti ministra prometa i veza BiH Saša Dalipagić, a čiji je cilj usklađivanje BiH s normama koje vrijede u Europskoj uniji, smanjenje zagađenosti, ali i prometnih nesreća koje su ponajprije u BiH rezultat neispravnih vozila, loših prometnica i neprilagođene vožnje. Ministar Dalipagić navodi kako je odluka donesena nakon razmatranja upućenih zahtjeva za donošenje ovakve odluke, ali i procjene njezina učinka.

Građani BiH, prema statističkim pokazateljima voze automobile koji su u prosjeku stari oko 17 godina. Usvajanjem Odluke o zabrani uvoza vozila ispod norme “Euro 5” , koja je stupila na snagu 1. lipnja, vozni park građana postepeno će se podmlađivati.

S obzirom na životni standard u Bosni i Hercegovini, većina građana će i dalje voziti automobile koji su stari i po nekoliko decenija. S druge strane, iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH, poučeni iskustvom od prije dvije godine, kažu da poskupljenja ne bi trebalo biti. Tada smo usvojili Odluku o zabrani uvoza automobila ispod norme “Euro 4” i svi su bili skeptični šta će biti s cijenama. Kao što se tada ništa nije mijenjalo, ne bi trebalo ni sada rekli su nam iz Ministarstva.