Ministarstvo gospodarstva  Kantona Središnja Bosna, u suradnji sa USAID-om i Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna Bosna i Hercegovina, održalo je danas u Kiseljaku info dan na kojem su predstavljene dvije prilike za grant sredstva u Srednjobosanskom kantonu:

• Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) i • Projekt “Ojačajmo Fond za standarde u SBK/KSB”.

Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima novi je trogodišnji projekt koji financira USAID. Projekt je dizajniran na način da stimulira kreiranje novih radnih mjesta kroz unapređenje trgovinske integracije Bosne i Hercegovine te ekspanzije na tržište EU-a i regionalna tržišta.

Ovaj projekt to planira postići preko programa grantova koji će biti otvoren za kvalificirana lokalna mala i srednja poduzeća (MSP) i / ili grupu organizacija / poduzeća koja rade zajedno, kao i posrednike (npr. gpspodarske komore, razvojne agencije, poslovne asocijacije / udruge i sl.). Prioritet i fokus projekta će biti brzorastuća, izvozno orijentirana poduzeća, s ciljem proširenja kapaciteta, pristupa novim tržištima i sposobnosti generiranja novih radnih mjesta. Glavni ciljevi projekta su zapošljavanje, odnosno otvaranje 1.545 novih radnih mjesta u periodu od tri godine. Grantovi su namijenjeni za organizacije, mala i srednja poduzeća ili grupu organizacija / poduzeća iz sektora drvoprerade, metaloprerade, tekstila, obuće i kože.

Projektom “Ojačajmo Fond za standarde u SBK/KSB” namjerava se pomoći kompanijama u uvođenju sustava upravljanja kvalitetom i potrebnih certifikata za proizvode / usluge tražene ciljanim tržištima, kao što su EU standardi ili drugi relevantni standardi. Taj će projekt unaprijediti kapacitete malih i srednjih poduzeća, brzorastućih, izvoznika i spremnih za izvoz poduzeća iz sektora drvne, metalne i tekstilne industrije.

Sve informacije u vezi s projektima možete pronaći na:

http://www.whambih.org

http://www.rez.ba

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/