Uoći misnog slavlja na starom gradu Kaštela poduzeće Šume središnje Bosne d.o.o. u suradnji sa fojničkim gvardijanom fra Mirom Relotom i Općinom Fojnica izgradili su nove nadstrešnice za okupljanje vjernika i posjetitelja starog grada Kaštela.

Na Kaštelima se godinama slavila sv. misa i obilježavao spomendan na velikog fra Anđela sve do šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Devedesetih godina prošlog stoljeća fojnički fratri su oživjeli ovu tradiciju te se oko 28. svibnja na Kaštelima, na uspomenu dobivanja Ahdname, slavi sv. misa, govori o velikanu fra Anđelu Zvizdoviću i čuva od zaborava taj značajni događaj.

Ove godine je nešto posebno: na Kaštelima 25. svibnja slavimo sv. misu i otvaramo „Ljeto fra Anđela Zvizdovića“, sjećajući se 800-te obljetnice susreta sv. Franje i sultana El Malika i 556-te godine susreta fra Anđela Zvizdovića i sultana Mehmeda II. El Fatiha.  Tu će biti proslavljena sv. misu, koju će predvoditi fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene, sa pristiglim svećenicima i proglasiti „Ljeto fra Anđela Zvizdovića“. Misno slavlje će započeti u 11,00 sati.

Oni koji planiraju pješačiti, organizirano pješačenje kreće iz Milodraža u 7,30h.

Oni koji ne mogu pješačiti put će biti otvoren za terenska vozila i malo povišene automobile.

Organizator cijele manifestacije je Župni ured Brestovsko i župnik fra Ilija Jurić u suradnji s Fojničkim samostanom.

Vojnici HVO-a će pripremiti svoje specijalitete kao što je „vojnički grah“.

  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/
 
  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/
  • https://www.facebook.com/kiseljak.info/