Nogometna reprezentacija BiH na neslavan način završila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Slovačka je u Zenici bila bolja sa 2:1 i tako nanijela našoj selekciji sedmi poraz u ovim kvalifikacijama.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih uzbuđenja na obje strane. Prvi su zaprijetili Slovaci u šestoj minuti. Izveli su gosti korner, najbolji u skoku bio je Milan Škriniar, ali šutira glavom preko gola.

Nakon toga u 11. minuti Suslov prijeti Drugi udarac Slovaka na večerašnjoj utakmici, ali lopta ide pored gola. Nešto kasnije centrirao je Hancko, loše je intervenisao Pirić, lopta dolazi do Suslova koji loše šutira.

Prvi šut Zmajevi su uputili u 40. minuti. Odličnu akciju izveli su domaći, šutirao je Haris Hajradinović, ali Rodak sjajno zaustavlja njegov udarac.

N1/F.Z.

N1/F.Z.

BiH je povela odmah na otvaranju drugog dijela. Odlično je prošao Seid Hamulić po lijevoj strani, odigrao je pas Hajradinović u peterac, a Hroškovsky pogodio sopstvenu mrežu. 1:0.

N1/F.Z.
Odmah u narednom naapdu Slovaci stižu do izjednačenja. Izveli su Slovaci korner, Hamulić je loše izbio tu loptu, koju je presjekao Duda, odigrao za Hancka, a isti je uposlio Roberta Boženika koji poravnava ekspresno rezultat.

U 60. minuti prilika za Demirovića. Pokušao je Hajradinović njegov udarac je bio izblokiran, lopta se odbija do Demirovića koji se nije libio šutirati, ali brani Rodak. Zatim, Hamulić šutira, ali defanzivci gostiju blokiraju njegov udarac. U jeku napada BiH, Gojković nakon neopreznog starta dobija drugi žuti odnosno crveni karton.

N1/F.Z.

Odmah nakon toga, Slovaci stižu do potpunog preokreta. Nezgodan centaršut Maka, lopta prolazi kroz peterac, a na drugoj stativi spremno ju je dočekao Šatka koji pogađa za 1:2.

Pokušali su Zmajevi nakon toga poravnati rezultat. Centrirao je Hajradinović, lopta u gužvi stiže do Mujakića koji šutira, ali nije bilo opasnosti po gol Rodaka. Do kraja su bh. fudbaleri pokušavali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli.

BiH je ove kvalifikacije završila na petom mjestu sa tri pobjede i 7 poraza. Svoju šansu za plasman na EURO Zmajevi će tražiti u baražu koji je na rasporedu uožujku naredne godine.