Muškarac iz Doboja optužen da je pet godina kontinuirano zlostavljao ženu

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Okružno javno tužiteljstvo u Doboju, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog počinjenog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici.

Optužnicu je 7. 9. 2023.godine potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, a optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu i 6 mjeseci nakon potvrđivanja optužnice, uz redovitu sudsku kontrolu opravdanosti mjere pritvora.

Uhvatio suprugu za vrat i kosu

Optuženi se tereti ksko je u dužem vremenskom razdoblju od 2018. godine, pa do 15. 8. 2023. godine, u obiteljskoj kući u Doboju, konstantno ugrožavao spokojstvo i tjelesni integritet svoje supruge oštećene V.D. tako što je istu fizički i psihički napadao, tukao dva puta tjedno, lupao stvari po kući, radeći to i u nazočnošću maloljetne djece, te oštećenoj uputio ozbiljnu prijetnju da će ubiti i njene roditelje.

Tako je 15. 8. 2023. godine, poslije 22.30 sati, u obiteljskoj u Doboju, nakon kraće verbalne rasprave uhvatio suprugu za vrat i kosu, nakon čega se ina uspjela osloboditi i odgurnuti optuženog u namjeri da pobjegne iz kuće. On ju je sustigao na izlaznim vratima kuće, uhvatio za majicu i poderao je, a oštećena se uspjela sakriti u podrum kuće, a zatim pored ograde dvorišta, da bi je nakon desetak minuta optuženi pronašao.

Optužnica Tužilaštva u Doboju. Avaz

– Zadao joj je udarac šakom po licu, a potom uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo nekih 15 do 20 minuta, a za to vrijeme joj je govorio kako nije sposobna odgajati djecu i da li je gledala snimak iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećena je otišla u sobu gdje su se nalazila njihova maloljetna djeca sin … (rođen 2012. godine) i kćerka … (rođena 2016. godine). Optuženi se oštećenoj obratio rječima da je ona pokvarila djecu, da ih nije znala vaspitati, a potom istoj u prisustvu djece zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave, od kojih udaraca je oštećena zadobila tjelesne povrede u vidu krvnog podliva iznad i ispod desnog oka, u predjelu desne nadlaktice i zadnje strane lijeve ušne školjke- navodi se u optužnici.

Razbio sve telefone koji su bili u kući

Vrdoljak je potom razbio sve telefone koji su bili u kući, nakon čega su djeca počela plakati, a on je nastavio galamiti, rekavši da su za sve njihove probleme krivi roditelji oštećene, te kako će ih ubiti.