Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona predložilo je jednomjesečni pritvor za Emina Mustafića, koji je osumnjičen za ubojstvo Ismara Karahmeta, počinjeno u subotu navečer u naselju Miladije u Tuzli.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Naime, Kantonalno tužiteljstvo u Tuzli podnijelo je sucu za prethodni postupak Kantonalnog suda prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za 31-godišnjeg Emina Mustafića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo kazneno djelo ubojstva.

“Osumnjičen je da je 30. rujna 2023. godine u stanu u kojem je živio u naselju Miladije u Tuzli ispalio hitac iz vatrenog oružja u 27-godišnjeg Ismara Karahmeta iz Tuzle, nanijevši mu prostrijelnu ranu u predjelu prsnog koša i usmrtivši ga. Karahmet je sa još dvije osobe došao u njegovu zgradu, ušao u stan noseći plastičnu palicu i iz za sada nepoznatih razloga fizički se obračunao s Mustafićem”, navode iz Tužiteljstva TK.
Osumnjičeni je lišen slobode odmah nakon događaja, a očevid su izvršili dežurni tužilac i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

“Policijski službenici izvršili su kriminalističko istraživanje, a osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i priložene materijalne dokaze, predat u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je naredio provođenje istrage i ispitao Mustafića”, saopćeno je iz Tužiteljstva.

Potrebni su očevidi i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

S druge strane, osumnjičeni za ubojstvo Emina Mustafića, od ranije je poznat policiji, ali i tuzlanskoj javnosti po prilično nasilničkom ponašanju, zlostavljanju ljudi i životinja, te konzumiranju narkotika.

Između ostalog, uhićen je prije tri godine zajedno s još jednim muškarcem, kao osumnjičenik za pokušaj ubojstva osobe. Riječ je o muškarcu koji je fizički zlostavljan u stanu, a svoj nasilnički čin snimili su mobitelom i objavili na društvenim mrežama.

Tu nije kraj, s obzirom na to da je Mustafić nakon zlostavljanja muškarca počinio materijalnu krađu i krađu psa kojeg je također zlostavljao, a svoj čin je ponovo snimio i objavio na društvenim mrežama.