Kantonalno tužiteljstvo, Okružno tužiteljstvo Konjic, nakon završene istrage, podiglo je optužnicu protiv vlasnika hotela Jablanica Amira Džafića (44), koji je brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo, a optužnica je danas potvrđena u u cijelosti od strane Općinskog suda u Konjicu.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Amir Džafić se optužnicom tereti da je 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela “Jablanica” u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je oštećena E. K. radila kao recepcioner, nakon kraće verbalne prepirke s direktoricom hotela, oštećenicom I. Dž., inače suprugom optuženika, u svezi isplate plaće, otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. optuženi Amir Džafić je prišao recepciji, te odmah krenuo prema oštećenoj, tjerajući je iz zgrade.

Prema navodima optužnice, on ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu prsa, gurnuo prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i žrtvu udario šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti djelatnica hotela S.N., ali u tome nije uspjela, jer je okrivljenik i nju odgurnuo, te nastavio tjelesnom snagom udarati i gurati oštećenu u smjeru hodnika prema bazenu.

“Nakon što je zatvorio vrata iz hodnika i nastavio je udarati, vičući na nju, nazivajući je pogrdnim riječima i govoreći joj da neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a zatim napustila prostor hotela i otišla u Jablanicu. Dom zdravlja’, a zatim u SKB Mostar gdje je hospitalizirana. Tamo su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i hematoma gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod spojnice lijevog oka. i prijelom lijeve očne duplje bez pomaka”, navodi se u optužnici.

Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište za izjašnjenje o krivnji optuženog Amira Džafića za 27. listopada 2023. godine.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da je, prema odluci glavnog tužitelja, ovaj predmet imao prioritet u radu Tužiteljstva te da je Tužiteljstvo, u suradnji sa Policijskom upravom Konjic, bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje. u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom predmetu.

“Saslušani su svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, obavljen liječnički pregled, kao i vještačenje DVD – video zapisa s mjesta događaja u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja Istočno Sarajevo”, navode iz Tužiteljstva.