Potraga za stranim državljaninom koji u BiH boravi na privremenom radu, a koji je nestao kod gradilišta hidroelektrane Ulog otežana je zbog velikog vodostaja rijeke Neretve, kazao je Feni Zinedin Mešukić iz Gorske službe spašavanja Konjic, naglasivši kako sve indicije pokazuju da je riječ o samoubojstvu.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

“Vodostaje Neretve je jako velik, rijeka je mutna, pristupni putevi su odneseni zadnjim padalinama tako da su otežane potražnje radnje. Sa svojim kapacitetima mi smo uradili sve što smo mogli i čekamo daljnje upute od nadležnih organa”, istaknuo je Mešukić.

Po našim informacijama, dodao je, zasad se neće nastavljati neka intenzivnija potraga sve dok vodostaj rijeke ne opadne i dok se ne bude moglo prići Neretvi, malo sigurnije.

No, kako navodi, par spasilaca se nalazi na terenu kod Glavatičeva i prati situaciju.

“Sve indicije govore da je najvjerojatnije riječ o suicidu utapanjem u rijeku Neretvu”, istaknuo je Mešukić, potom napomenuvši kako je GSS Konjic dosad uradio sve što je mogao te da su jučer pretraživali gornji tok Neretve, od sela Ljubuca do Glavatičeva.

“Pratimo situaciju na terenu, ali postoji velika vjerojatnost da je tijelo Neretva odnijela možda čak i do Jablaničkog jezera”, ustvrdio je Mešukić.

 

Izvor