Prema Uputi za početak nastave u školskoj 2021./2022. godini Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB 03-34-733/2021 od 31.08.2021. godine redovita nastava za sve učenike počinje 6.9.2021. godine.
U ponedjeljak 6.9.2021. godine planiran je prijem učenika prvih razreda u 13:30 sati. Prijem učenika drugih, trećih i četvrtih razreda je u 14:00 sati.
Molimo roditelje i učenike da detaljno pročitaju uputu https://drive.google.com/…/1IzD45PqphvAZThThVJb…/view… i poštuju propisane epidemiološke mjere, a ovdje navodimo samo neke od njih:
– Obvezno je nošenje maske, održavanje socijalne distance, redovito i temeljito pranje ruku, te dezinfekcija pri ulasku u prostorije.
– Učenik masku nosi pri ulasku u školu pa sve do dolaska do svoje klupe, maska se obvezno koristi pri bilo kojem kretanju van klupe (odlazak u toalet i slično). Svaki učenik treba imati rezervnu masku u slučaju prljanja ili oštećenja.
– Do daljnjeg su zabranjene sve posjete školama. Razrednici će roditeljima ostaviti kontakt kako bi mogli ostvariti komunikaciju.
– Obvezna je procjena zdravstvenog stanja (povišena tjelesna temperatura, osjećaj malaksalosti, kašalj, curenje nosa i sl.) koja će se evidentirati u propisani obrazac.
– Molimo roditelje učenika sa simptomima respiratorne infekcije, ili učenika koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na koronavirus, ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, da se telefonom obrate svom obiteljskom ljekaru. U tom slučaju ne dolazite u prostorije škole, samo se telefonom javite razredniku.
Molimo učenike i roditelje za razumijevanje u svezi organizacije nastave i pravila ponašanja, kako bi doprinijeli što dužem odvijanju redovite nastave i stvorili sigurno okruženje. U nadi da smo u prethodnom periodu postali svjesni važnosti redovnog odvijanja nastavnog procesa, ali imajući u vidu da je najvažnije zadržati zdravlje, očekujemo da ćemo zajedničkim naporima ovu situaciju učiniti prihvatljivom, produktivnom i ugodnom za sve.
Svako dobro i sretan početak nove školske godine!