Šesto Otvoreno prvenstvo LD-a „Zec“ Busovača u gađanju glinenih golubova održano je na streljani „Kula“ u Busovači. Osim strijelaca koji su nastupili za domaće društvo, u Busovaču su došli strijelci iz Neuma, Čapljine, Čitluka, Gruda, Širokog Brijega, Mostara, Kiseljaka i Kreševa, ukupno 34 strijelca, odnosno 11 ekipa.

Nakon minute šutnje u spomen na preminulog predsjednika „Zeca“ Dalibora Šantića, njegov nasljednik na toj dužnosti, Slaviša Čavara, prigodnim je riječima pozdravio nazočne i proglasio natjecanje otvorenim.

Nakon dviju serija po 15 golubova u kojima je bilo (ne)očekivanih uspona i padova, sa 78 pogodaka prvi su bili strijelci LD-a „Mosor“ Široki Brijeg (Tomislav Mandić, Vladimir Mandić, Edo Duraković i Marko Damjanović). Drugim mjestom, sa 74 pogotka, morali su se zadovoljiti strijelci HLU-a „Orao“ Čitluk (Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Tomislav Luburić i Marijan Luburić), a trećim domaćini, strijelci LD-a „Zec“ Busovača (Slaviša Čavara, Miodrag Relota, Mario Relota i Dejan Relota), koji su „ubili“ 71 goluba.

Završna serija za pojedinačni poredak praćena je s posebnom pozornošću jer je među favoritima bio i domaći strijelac Miodrag Relota, koji je na kraju zauzeo četvrto mjesto. Drugo i treće mjesto pripalo je Širokobriježanima Tomislavu Mandiću i Marku Damjanoviću, peto Marijanu Luburiću iz Čitluka, šesto Edi Durakoviću iz Širokog Brijega. Najuspješniji, dakle i pojedinačni pobjednik šestog Otvorenog prvenstva LD-a „Zec“ Busovača, bio je Tomislav Luburić, član HLU-a „Orao“ Čitluk (26, 14).

Nakon što je uručio pokale najboljim ekipama, predsjednik Lovačkog saveza Herceg Bosne Slavko Marin pohvalio je strijelce za napor koji ulažu u svoj hobi, zahvalio im na njihovu zajedništvu i poželio da nastave tim putem. Slaviša Čavara, predsjednik LD-a „Zec“ Busovača, uručio je pokale najboljim pojedincima, nakon čega je zahvalio svima koji su za ovu prigodu došli u Busovaču i pozvao sve nazočne na zajednički ručak koji je pripremljen na samoj streljani.

Izvor: HOOP!