Načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak, danas je održao redoviti sastanak s ravnateljima kiseljačkih osnovnih i srednjih škola.

Sudionici sastanka razgovarali su o brojnim problemima koji su se pojavili na početku nove školske godine, a prije svega o problemima vezanim za prijevoz učenika. Naime, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB još uvijek nije reguliralo pitanje prijevoza učenika, niti ima nekih naznaka kako će to pitanje uskoro biti riješeno.

Naglašeno je i to kako su se prosvjetari na samom početku ove školske godine susreli s neugodnom situacijom kada za djecu nisu bili osigurani svi udžbenici, koje su roditelji i učenici očekivali, budući je nadležno Ministarstvo pred sam početak nastavnog procesa objavilo informaciju kako će za svu djecu u osnovnim školama osigurati besplatne udžbenike.

Bilo je govora i o uvjetnosti školskih prostorija, odnosno kompletne školske infrastrukture, za sigurno odvijanje nastavnog procesa, posebno dvorana za tjelesni odgoj i vanjskih školskih igrališta, te je dogovoreno da će Općina poslati građevnog i komunalnog inspektora na teren, kako bi sagledali stanje, nakon čega bi bili otklonjeni eventualni nedostatci, a sve u cilju što veće sigurnosti za učenike i djelatnike škola.

Kiseljački načelnik informirao je ravnatelje kako je u tijeku razmatranje Nacrta proračuna Općine Kiseljak za 2022. godinu, u koji će, kao i do sada, biti uvrštene i škole, kao redoviti proračunski korisnici, a sredstva će im se, za iskazane potrebe, dodjeljivati sukladno proračunskim mogućnostima.