– Od 20-tak pacijenata na bolničkom liječenju kod nas, niti jedan nije cijepljen. Dapače, zadnjih nekoliko dana među svim covid pozitivnim pacijentima koje smo obradili samo jedno ili dvoje bilo je s primljenom prvom dozom cjepiva, ali oni su imali tek blage simptome – rekao je dr. Abdulović.

Nakon što je sredinom kolovoza epidemiološka situacija u Središnjoj Bosni bila iznimno povoljna početkom rujna došlo je do naglog pogoršanja. Ravnatelj Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik dr. Emir Abdulović kazao je da je trenutno na covid odjelu 20-tak pacijenata te je još jednom apelirao na građane da se cijepe.

– Od 20-tak pacijenata na bolničkom liječenju kod nas, niti jedan nije cijepljen. Dapače, zadnjih nekoliko dana među svim covid pozitivnim pacijentima koje smo obradili samo jedno ili dvoje bilo je s primljenom prvom dozom cjepiva, ali oni su imali tek blage simptome. Svi ostali nisu cijepljeni i mislim da nam ne treba bolji dokaz o važnosti cijepljenja – rekao je dr. Abdulović.

Izvor: večernji list