Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman, posjetili su danas općinu Tomislavgrad koju su u prethodnih nekoliko dana zahvatili veliki požari te su obišli požarom najpogođenija područja ove općine.

Naime, zbog velike opožarene površine donesena je i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće za područje općine Tomislavgrad.

Predsjednik Čović ovom prilikom se zahvalio ministru Grlić Radmanu, svim ministrima i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću na pruženoj pomoći i slanju zračnih snaga pri gašenju i stavljanja pod kontrolu požara na području općine Tomislavgrad, čime su spašene kuće te pravovremenom intervencijom spriječena veća materijalna šeta.

I danas je iskazana potreba ozbiljnog pristupa svih razina vlast u Bosni i Hercegovini pri pronalasku sustavnog rješenja za borbu protiv požara, prije svega zračnih snaga, ali i unaprijenja svih drugih kapaciteteta za borbu protiv požara jer se s time suočavamo svake godine u ljetnim mjesecima, istaknuto je.

Također, posebna zahvala upućena je vatrogascima općine Tomislavgrad, te svim drugim vatrogasnim postrojbama koji su sudjelovale u gašenju požara, kao i lokalnom stanovništvu koje je bilo prinuđeno pomagati vatrogascima u borbi s vatrom, kako bi zaštitili svoje domove.

 

vecernji.ba