Otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Nikola Nikolov, povodom Dana općine, posjetio je Kiseljak te ovom prilikom, simbolično, označio završetak radova na projektu dogradnje Centra za edukaciju i rehabilitaciju.
Naime, upravo je Veleposlanstvo Republike Bugarske sufinanciralo ovaj projekt u iznosu od 35 000 KM.
Konkretno, radi se o osposobljavanju senzorne sobe, prve u Kiseljaku ali i regiji, a po prvim reakcijama i najveće te najbolje opremljene u ovom dijelu BiH.

Nikolov je kazao kako je osobno želio doći i vidjeti radove odnosno realizaciju projekta. Obećao je kako će suradnja s Općinom Kiseljak svakako biti nastavljena

Projekt vrijedan 65.000 KM inicirala je Općina Kiseljak, a značajnu potporu dobili su od Veleposlanstva Bugarske u BiH. Oprema je montirana,a djelatnica Centra Andrea Baban, dipl. pedagoginja i psihologinja te jedna od njegovateljica Centra za edukaciju i rehabilitaciju u Kiseljaku, već neko vrijeme pohađa i posebnu obuku za ovu vrstu terapije.
Senzorna soba je na raspolaganju korisnicima ustanove, kao i drugim građanima Kiseljaka ali i susjednih općina koji budu imali poteškoća s motorikom, u razvoju i učenju.

“Soba je, u prvome redu, namijenjena djeci sa smetnjama senzorne integracije i onima koji manifestiraju neobična ponašanja, izbjegavanje ili pretjerano traženje dodira, zvuka i svjetlosnih senzacija. To su djeca s poremećajem autističnog spektra, intelektualnim poteškoćama, senzornim oštećenjem, govornim poteškoćama, smetnjama u učenju, problemima u ponašanju, s poremećajem pozornosti” kazala je Baban.

Prilog RTV HB:

Mladen Mišurić-Ramljak, načelnik Kiseljaka, dodaje da će sobu koristiti i Centar za mentalno zdravlje, a bit će i na raspolaganju i drugim obrazovnim ustanovama.Načelnik je prilikom jučerašnje posjete zahvalio gospodinu Nikolovu i cijeloj Vladi Republike Bugarske te najavio daljnja ulaganja u ovaj Centar.

Inače, Veleposlnstvo Bugarske je proteklih godina pomagalo projekte na području općine Kiseljak, od kojih su izgradnja dječjih igrališta, nastavka suradnje najavljen je i za naredno razdoblje.

Izvor: Općina Kiseljak