ž

Amar Džino, Samra Karasalihović, Emela Mukača, Edna Hodžić, Emina Habibović, Harun Karahmet, Esad Mešanović, Adna Šljivar, Mustafa Čeho, Nedžmija Čeho, Amra Duharkić, hana Duharkić, Ajla Halilić, Esmer Babaluk, Ajša Japaur, Amna Mustajbegović, Armin Grabovac i Hamza Žolja učenici su generacije devetih razreda Osnovne škole Kiseljak 1 Bilalovac odnosno svih područnih škola iste.

Njih 18 je tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja imalo odličan uspjeh stoga su na današnjoj svečanosti dodjele svjedodžbi posebno pohvaljeni ali i nagrađeni. Upravo je ova generacija sa ukupno 92 maturanta a 18 učenika generacije, kada je riječ o pohvalama, jedna od dosad najuspješnijih što se tiče ove škole.

Vrijedi spomenuti kako se radi o ukupno 43. generaciji odnosno trećoj generaciji devetogodišnjeg obrazovanja ove škole. Sve učenike je  svečanosti dodjele svjedodžbi pohvalio i direktor škole Nermin Merhemić: “Ponosan sam na sve vas, vašu zaista posebnu generaciju koja sada završava svoje obrazovanje u našoj školi ali koja će nam itekako ostati u lijepom sjećanju i teško će se ponoviti” kazao je Merhemić da je generacija bila prvo jako brojna, ali i kvalitetna kada je u pitanju znanje i učenje.

” Gdje god nastavite svoje obrazovanje i život, znajte da nema ljepše zemlje od Bosne i Hercegovine, ni ljepše prirode ni boljih ljudi. Budite ponos svoje zajednice jer ste već ponos naše škole” zaključio je Merhemić te pozdravio i zahvalio i načelniku općine Mladenu Mišuriću-Ramljaku koji je i ove godine ispred Općine izdvojio po 100 konvertibilnih maraka za sve učenike generacije.

Dodjeli svjedodžbi su nazočili i izaslanik u Domu naroda PFBIH Elvedin Mušanović te predsjedatelj Općinskog vijeća Asmer Japaur dok su mlađi učenici svoje starije kolege ispratili riječima: ” Znanje je znaj najveći imetak, za njega može sve da se kupi”.

 

 

Izvor: www.opcina-kiseljak.org