U Općini Kiseljak jutros je održan sastanak s vlasnicima ugostiteljskih objekata a tema je bila poštivanje Odluke o radnom vremenu prodajnih , ugostiteljskih objekata i obrta na području općine Kiseljak a koja je usvojena  prošle godine.

Tijekom široko provedene javne rasprave brojni stanovnici ulica koje gravitiraju tzv. kreševskoj odnosno ulici Kraljice Katarine, negodovali su zbog remećenja javnog reda i mira uzrokovanog radnim vremenom i glasnom glazbom okolnih kafića.

Ne želeći nikome onemogućivati rad, pronađen je kompromis u vidu ograničenja  radnog vremena do 02:00 sata. S obzirom kako kafići mjesecima nisu radili ili su radili skraćeno, nije bilo mogućnosti a n potrebe za detaljnije provjere odnosno bavljenje ovom mjerom.

Sastanku je nazočio i predstavnik Policijske uprave Kiseljak, predstavnici nadležnih službu Općine te načelnik Mladen Mišurić-Ramljak.

“Svi problemi s remećenjem javnog reda i mira kada su u pitanju ugostiteljski objekti, događaju se iza pola noći. Svjesni smo da nije lako, ugostitelji trpe gubitke, svi su oštećeni, no zbog svih ljudi koji žive ovdje, onih koji dolaze sa strane, sigurnosti i održavanja javnog reda i mira javnog Odluku o radnom vremenu moramo poštovati i pobrinuti se za njeno provođenje” kazao je Načelnik te dodao da će ugostitelji i ove godine biti oslobođeni plaćanja zakupa javnih površina za potrebe ljetnih bašti.

Najavljene su i kazne pa čak i zatvaranja objekata koji ne budu poštivali od strane Općinskog vijeća donesene mjere.

Također, za strpljenje je stanovnike a posebno vlasnike poslovnih objekata zamolio i u narednom razdoblju kada će županijsko Ravnateljstvo za ceste raditi rekonstrukciju ulice Kraljice Katarine koja je u zapuštenom stanju te obećao da će radovi biti maksimalno ubrzani.

Izvor: Općina Kiseljak