U NASTAVKU KOORDINIRANIH PLANSKIH AKTIVNOSTI KOJE PROVODE POLICIJSKI SLUŽBENICI UPRAVE POLICIJE MUP-A KSB U BORBI PROTIV KAZNENIH DJELA IZ OBLASTI ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA, TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA USPJEŠNO JE REALIZIRANO VIŠE AKCIJA.

U samo jednoj akciji pronađeno je oko 15 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Naime, dana 13. 6. 2021.godine u vremenu od 17,10 do 18,30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na temelju naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su u Starom Vitezu pretres obiteljske kuće i trgovačke radnje koju koristi O.Đ. rođen 1979. godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Na temelju prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužiteljstvu slijedi podnošenje Izvješća o počinjenom kaznenom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

Navedene aktivnosti su realizirane u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su slobode lišene 4 osobe.

Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom razdoblju.

Izvor: centralna.ba