U utorak, 22. 6. 2021. godine, predstavnice tima mladih “Kiseljak Youth Local Initiative” Ajla Behlil i Nedžma Jusupović sastale su se sa načelnikom Općine Kiseljak, g. Mladenom Mišurić-Ramljakom, kako bi razgovarali o mogućnostima za osiguravanje prostora za mlade u Kiseljaku.

Načelnik je istakao da Općina Kiseljak ne raspolaže adekvatnim prostorom koji bi mogao služiti kao centar za mlade te je mladima na raspolaganje stavio prostorije koje Općina već održava.

Nakon sastanka sa načelnikom, mladi su se družili i poručili: “Gdje biti, a ne dangubiti”! Uz pjesmu i društvene igre, pokazali su kako imaju želju da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, da se druže i surađuju, ali da su im za to potrebni adekvatni uvjeti i potpora lokalne zajednice.

Organizatori ovog druženja, Ajla, Nedžma, Vanesa i Eldar, poručuju: “Naša ideja odnosi se na osiguravanje prostora za rad mladih u Kiseljaku, što bi značilo i posvećivanje više pažnje mladim osobama kako bi se naša zajednica unaprijedila. Predlažemo i čvrsto vjerujemo da bi ovakav, siguran prostor za mlade i prostor za njihov rad doprinosio jačanju kapaciteta mladih. Posjedovanjem prostora u kojem bi mogli organizirati svoj rad mi možemo garantirati povećanje broja i kvaliteta naših aktivnosti koje neće biti usmjerene samo ka mladima, nego ka svim članovima naše lokalne zajednice.”

Inicijativa “Kiseljak Youth Local Initiative” podržana je kroz UPSHIFT program, kojeg implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz potporu Kraljevine Švedske. eUPSHIFT ima za cilj pomoći mladima da svoju ideju o unapređivanju lokalne zajednice sprovedu u djelo, a više o njemu možete pročitati na službenoj stranici UPSHIFT u BiH: https://upshift.ba/