Renato Pejak , načelnik Kreševa, danas je ugostio načelnike Kiseljaka, Viteza, Novog Travnika i Dobretića.

Nakon niza sastanka u proteklom periodu, ovaj put okupili su se u Kreševu. Praksa je započela još u predizbornoj kampanji , a nastavljena je i kasnije kroz niz sastanaka, druženja i razmjena informacija. Kroz čitav period dogovaraju se i određeni zajednički stavovi glede problema koji sve ove općine.

Mladen Mišurić Ramljak, Boris Marjanović, Stjepan Dujo, Ivo Čakarić i Renaton Pejak prigodom današnjeg sastanka iskoristili su prigodu posjetiti novu zgradu muzeja Franjevačkog samostana u Kreševu, ali i razgovarati o nekim problemima koji su u javnosti naglašeni u proteklom periodu.

Kako doznajemo riječ je bilo i o njihovim aktivnostima koje su u proteklom periodu vodili u razgovorima sa upravom Elektroprivrede HZHB, a koji su inicirani od strane načelnika nakon natječaja ovog javnog poduzeća koji je u javnosti Središnje Bosne ocjenjen kao sramotan.

Već smo komentirali kako ovih pet načelnika su zapravo oni koji istinski brane hrvatske pozicije Središnje Bosne i koji svoj legalitet i legitimitet temelje na velikom broju direktnih glasova. Svojim dosadašnjim radom pojedini su to već dokazali, a sama koordinacija koju su uspostavili je sigurno veliki pomak u samom djelovanju bar kada je u pitanju očuvanje hrvatskih pozicija u Središnjoj Bosni.

 

 

 

Autor: JK, Centralna.ba

Foto: Artinfo.ba