Većina pripadnica ljepšeg spola ne može zamisliti da započne svoj dan bez upotrebe barem nekog od proizvoda dekorativne kozmetike. A one koje ipak to ne čine svaki dan, zasigurno postoji onaj dan u godini kada i one odluče istaknuti svoju prirodnu ljepotu.

U nastavku donosimo, bez kojih proizvoda  ne možemo zamisliti neki makeup look. Krenut ćemo kronološkim redom, prema tome, ono prvo i osnovno je priprema lica.  U pripremu lica uključeno je čišćenje kože lica i hidratacija, jer cilj nam je očuvati prirodnu ljepotu, te uz pomoć šminke istaknuti pojedinosti i sakriti nedostatke.

PRIPREMA LICA

Za ovaj prvi korak preporučujem sljedeće proizvode, jedan iz drogerijskog ranga, a drugi high end.

Za čišćenje lica:

Za hidrataciju:

PUDER

Drugi korak jeste podloga, odnosno izjednačavanje tena, koje može, a i ne mora započeti primerom. Nakon primera, dolazi nam  korak mnogima bitan, a to je puder. Vječita pitanja svih žena: koji puder kupiti? Koja nijansa mi odgovara? Je li mi ovaj prenarančast? Odgovore na ova pitanja čitat ćete uskoro, a u nastavku želim da izdvojim ova dva:

MASKARA
Povijest narednog proizvoda seže skoro 6000 godina unazad, još od Starog Egipta, a to je maskara. No, maskara u obliku kojem ju mi danas poznajemo datira od 1913. godine, koju je T.L.Williams osmislio za svoju sestru Maybel. Williams je kasnije pokrenuo tvrtku koja se bavila proizvodnjom maskare, a koja je nosila ime njegove sestre. Je li vam ovdje nešto poznato? Pa to je Maybelline!

Prema tome ”all time favourite” i apsolutni must have jesu Maybelline maskare, koje ne samo da imaju dugu povijest, nego su se zaista, svojim karakteristikama, pokazale u najboljem svjetlu, te sigurno da nema žene koja nije probala ovu maskaru ili barem čula za nju. Iz svog osobnog iskustva, preporučila bi liniju ”Lash sensational”.

RUŽ

”Kada bi nekoga mogla naučiti samo jednu stvar o boji usana, to bi bilo sljedeće: Pronađite ruž koji izgleda dobro na vama, kada nemate apsolutno nikako šminke na sebi.”-Bobbi Brown

Nude,crveni, pink, dark, ljubičasti… ruževi. Od malena znamo što je to ruž, kad smo mami potajno iz torbe uzimali njen i nanosili svugdje samo ne na usne, pa bi na kraju završili kao klaun iz cirkusa, uz smijeh ostalih ukućana i mamine smrknute obrve. Teksture ruževa su raznolike, od onih mat pa do onih sa sjajnom završnicom na usnama. Sve ovisi od toga što se nama zapravo sviđa i što nam pristaje. Također, postoji mnogo teorija o izboru boje ruža. Slaže li se uz boju očiju? Pristaje li uz boju sjenila na očima? Međutim, ruž nije ni matematika ni fizika da imamo proporciju za njegovu boju, nego ruž nosimo one boje koje mi želimo, onako kako se mi osjećamo, te onako kako mislimo da nama pristaje.

Od ruževa za usne izdvojila bi par favorita.

1. Maybelline color sensational ruževi – najbolji izbor nude nijansi, s glossy završnicom, nijanse: Hot Sand (530), Purely Nude (535), Beige babe (545), Naked Coral (555), Almond Rose (565).

2. Golden rose liquid matte lipstick – savršeni ukoliko želite mat završetak I dugotrajnost.

3. Mac matte lisptick, nijansa: Russian Red – nezaobilazni I upečatljivi crveni ruž, dugotrajan, savršen za prilike u kojima želite zablistati.

Vanesa