Okružni sud u Banjoj Luci izrekao je oslobađajuću presudu Jugoslavu Anteševiću po optužnici za obljubu nad nemoćnim licem, odnosno djevojčicom koja je tada imala 14 godina.

Antešević je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora. Međutim, tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske nakon što je uvažio žalbu Anteševićevog branitelja, odvjetnice Duške Bogojević. Naloženo je da se postupak ponovi pred banjalučkim Okružnim sudom i Antešević je jutros oslobođen krivice.

– Optuženi se oslobađa krivice jer tužilaštvo nije dokazalo da je počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret – navode u sudu.

Duška Bogojević, pojašnjava da sud u prvostupanjskom postupku odbrane nije dozvolio saslušanje oštećene, koja je mijenjala iskaz, te izvođenje jednog materijalnog dokaza.

– U ponovljenom postupku ti dokazi su izvedeni i Vijeće je donijelo oslobađajuću presudu – rekla je Bogojevićeva.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost, pa detalji cijelog slučaja nisu poznati. Prema optužnici Antešević je djelo počinio u kolovozu 2016. godine. Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu RS.

 

Izvor: Dnevni avaz